Karneval
Australien / Oceanien
6 mdr.´s campereventyr i New Zealand
Australien rundt på 90 minutter 
Blandt ånder, krokodiller og paradisfugle
JP Explorer: Fra den røde outback til Sydney
Kongen af Island
Mit Livs Rejse - Westaustralien
New Zealand rundt på 7 uger
New Zealands nordø rundt
New Zealand 2004.
På rejse downunder 
Tasmaniens historie

Amerika
Tuiuiu - Pantanal Brasilien16 foredrag fra Sydamerika 
500 km igennem Yukons vildmark 
Alaska - den sidste vildmark
Bjørnejæger i Rocky Mountains
Blandt vilde ris og tamme indianere
Bolivia - mangfoldighedernes land
Brasilien set fra en hængekøje
Canada - en vil oplevelse
Cuba, salsa cigarer og socialisme
Cuba under forandring.
Det Peru som ikke kendes.
En musikalsk rundrejse i USA
Guatemala - ophold hos mayafolket
Gud er brasilianer
Med hest og lama til Amazonflodens kilde
Mexico-den fjerklædte slanges land
Mexico 2003
Mig og far i Ecuador og på Galapagosøerne
Mig og far i Brasilien
Mit brasilianske hjerte/Om Gud vil
Vejen til Klondike.

Se foredrag fra Europa, Asien, Afrika, Verden
StjerneTil oversigt over foredrag.
StjerneTil oversigt over foredragsholdere.
StjerneLæs lidt om arkivet for foredragsholdere, ide og priser her.

SmilAustralien/Oceanien.

På rejse Downunder.

Tina og Jan Aastrup, Blommenslyst, Tlf. 6596 8448.
Turen i 98/99 var koncentreret dels omkring Western Australia, som er Australiens natur- og dyreparadis, dels omkring New Zealand. Foredraget kan skrues sammen efter behov (kun Australien, kun New Zealand eller begge dele). Der lægges vægt på spændende rejsebeskrivelser og billeder af høj kvalitet.
Tilbage

Australien rundt på 90 minutter,

Birgit Furholm & Ole Tolstrup, Skødstrup, tlf: 8699 3339.
Oplev med ægtepar fra Århus en hel anden verdensdel gennem et 90 minutters lysbilledforedrag, hvor man oplever Ayers Rock, Operahuset i Sydney, Koralrevet, samt ikke mindst Australiens meget spændende natur og anderledes dyreliv. Til foredraget kan arrangeres vinsmagning.  Brochure kan rekvireres.
Tilbage

JP Explorer: Fra den røde outback til det pulserende Sydney, 

Kirsten Elley, Århus, tlf. 2628 6814, Jette Meier Carlsen, tlf. 3811 2201 eller Morten Fauerby, København, tlf. 2099 7076.
Lykkeland og urbefolkning. Skønhed og enorme vidder. To kvindelige jounalister og en ung mandlig fotograf fra Jyllands-Posten  rejste ud og gennempløjede dette verdens mindste kontinent i en himmelblå firhjulstrækker med rattet i "den forkerte side". Hvad drømmer australierne om? Hvorfor er der så mange døde kængururer i vejkanterne?  Hvordan arbejder forskere på Great Barrier Reef? Det kan man høre om i dette helaftensforedrag om det moderne Australien.
Tilbage


New Zealands nordø rundt

  af  Michael Nielsen og Ulla Häll, Bjerringbro, tlf: 8668 1664.
Biltur rundt på New Zealands Nordø. Hjemmeside af de to foredragsholdere.
Tilbage

6 mdr.´s campereventyr i New Zealand,

Carl Emil Falbe-Hansen, Nivå, tlf. 4914 0561.
Hvordan er det mon for en familie på fire, at bo et halvt i en autocamper i New Zealand. Vi gjorde det andre nøjes med at drømme om: tog orlov fra arbejdet og tog til New Zealand, hvor vi købte en stor camper, som blev vores hjem i seks måneder. Vores to piger var to og fem år, da vi tog afsted. Med 300 diasbilleder fortæller vi historien om livet i en camper og vores tur med masser af tid rundt i verdens smukkeste land.
Tilbage

Tasmaniens historie,

Tasmaniens historie fra for 35.000 år tilbage og frem til i dag, men med hovedvægten lagt på kolonitiden hvor den danske eventyrer Jørgen Jürgensen oplevede det hele i første parket.

Kongen af Island,

En fortsættelse af Tasmaniens historie, hvor man hører om Jørgen Jürgensens eventyr i Europa, bl.a. som regent på Island og som engelsk spion.

Foredrag af Sven J. Falk, København NV, tlf. 3833 1476.
Tilbage

Mit Livs Rejse - Westaustralien,

Erik Hansen, Odense, tlf. 6615 9977. Se www.eriksoase.dk
I ord og digitale billeder fortælles der om en to måneders rejse i Westaustralien. Varighed: 1 time 20 minutter. Pause kan indlægges.
Tilbage

SmilAmerika

Rejser i Sydamerika

af Bente Grue, Silkeborg. Tlf. 8681 4233.
16 forskellige foredrag som kan tilpasses efter ønske. Fra Håndværk i Andesbjergene til Børneliv i Peru beskrives i de enkelte foredrag indianernes liv på nært hold. Effekter som kunsthåndværk, tekstiler og køkkentøj medbringes gerne efter aftale. Se hjemmeside.
Tilbage

500 km igennem Yukons vildmark.

Bo Dán Jørgensen, Århus, tlf.: 8613 7713.
Nyd beretningen om en 500 km kanosejlads gennem Yukons vildmark. Et diasforedrag om storslået natur og en rejse igennem elgens, bjørnens og bæverens hjemland. En drengedrøm der blev til virkelighed.
Tilbage

Blandt vilde ris og tamme indianere,

Grethe Reedtz og Erik Kristensen, Skibby, Tlf. 4752 9214. 
En cykletur på 8.810 km gennem USA og Canada udført på 110 dage af Grethe og Erik begge 53 år i 1999. Lysbilledforedrag med temaer som Niagara, Mount Rushmore, Crazy Horse, Mesa Verda, hvordan holder man hinanden ud i et 2 p. telt, guldgravere, bjørne, slanger og  myg. Også præsentation af div. rekvisitter.
Tilbage

Bjørnejæger i Rocky Mountains.

Søren Ervig, Løvel, tlf. 8799 0020. Se hjemmeside.
Et vildt foredrag med storvildtjægeren & forfatteren som har boet i Vest-Canada i 30 år og ernæret sig som bjørnejæger. Et to timers tale + lysbilledshow med herlige og spændende historier om mennesker og dyr i et af verdens smukkeste vildmarksområder, iblandet stemningsfyldte a/v lysbilledsekvenser med pragtfuld musik og naturens egne lyde. Større pressemeldingsmateriale kan rekvireres.
Tilbage

Det Peru som ikke kendes,

Simon Brammer Hansen og Janice Pelayo Mor, Fyn/Cusco, 22964789. 
Foredraget handler om kechua indianere i Cusco området og mangfoldighed i jungle resevatet Manu. Der vises flotte lysbilleder i show på 1/2 time, og bagefter er der mulighed for at se hjembragte effekter, og få en personlig snak med fordragsholderne.
Tilbage

Med hest og lama til amazonflodens kilde.

Dirch Lind, Randers, 8645 0196.
På en 350 km. lang ekspedition i Peru ville 3 danskere til hest, til fods og med lamaer som pakdyr, forsøge at nå Mismi bjerget i 5200 meters højde - udspringet for Amazon floden. Herunder mødet med en gæstfri befolkning, som kun sjældent møder udlændinge. (Dias/talk show). Se mere om dette og andre rejesforedrag på hjemmeside.
Tilbage

En musikalsk rundrejse i USA,

Erik Lysholm, Odense, tlf. 6591 3890.
Erik Lysholm og hans jazzkvartet "Hotel Evergreen" spiller, synger og fortæller anekdoter fra en rejse rundt i USA, fx "Georgia on my mind", "Basin Street Blues" og "I left my heart in San Francisco"
Tilbage

Vejen til Klondike,

Arne Tubæk Naamansen, Holstebro, tlf. 2926 5230.
Et foredrag om en vandre- og kanotur i sporet på guldgraverne gennem det nordlige Canada og Alaska.
Ved hjælp af billeder og historier fortæller Arne Tubæk Naamansen om to ture igennem den uberørte og ubeskrivelig smukke vildmark i Alaska, British Columbia og Yukon. Fem dage til fods ad Chilkoot Trail og tolv dage i kano ad Yukon floden til Klondike. Det er fortællingen om Arne Tubæk Naamansens tur i historiens spor og om en drengedrøm, der gik i opfyldelse.
Vi skal høre om Canadas guldgraverhistorie anno 1897/98, om vildmark, udfordringer, eventyr og fantastisk natur og om menneskelige skæbner og lidelser. Lidt mere jordnært skal vi høre om forberedelserne til sådan en tur, om gruppen, der rejste sammen, om sammenholdet og lidt om maden!
Tilbage

Bolivia - mangfoldighedernes land,

Louise Friis Pedersen, Aalborg, tlf. 98770218 / 22478665.
Foredrag om et halvt års ophold i Bolivia, hvor jeg boede hos en lokal familie og arbejdede for et værested for fattige børn, og om 6 ugers oplevelsesrig rejse rundt i landet. Det hele krydret med facts og flotte billeder fra det smukke, fattige land, med den hjertelige befolkning. Et foredrag om et land, der griber én lige i hjertet.
Tilbage

Canada - en vil oplevelse,

Svend Worm, Slagelse, tlf. 5853 2809. Se hjemmeside.
En enestående tur til Vest- og Nordcanada. Det var en stor drøm, der gik i opfyldelse, da vi (familie på 5) satte os til rette i AIR-Canadas fly i 2003 fra København til Toronto. Vi skulle være 2 dage i Vancouver, inden vi skulle med Rocky Mountainer Railtours på DEN MEST SPEKTAKULÆRE TOGTUR I VERDEN. Derefter gik turen mod øst til Drumheller, hvor der er et stort museum med verdens største samling af dinosaurer. Igen gik det mod vest syd om Calgary og ind i Rocky Mountains. Her gik det nu mod nord gennem Banf og Jasper nationalparker til Prince Georgs, og videre mod Yellow Knife.
Det blev nogle spændende dage i Canada, vejret var godt, og vi var tæt - meget tæt på sortbjørn, bison, wapitihjort, sort- og hvidhalet hjort, elg, tykhornsbjergfår, bjerggeder, prærieulv, forskellige gnavere, fugle som ørne, spætter, drosler, kolibrier osv. og i tilgift en fantastisk natur med stille flydende/fossende floder, vandfald, gletshere, søer, skove og åbne marker - wildlife was on. Jo, der var tændt for kontakten.
Tilbage

Alaska - den sidste vildmark,

Jens Bastrup, Århus, tlf. 4247 4248. Se hjemmeside.
Nordlys på himlen og hundeslædeture på den frosne tundra. Havørne, der svæver majestætisk over engen, mens en bjørnemor fanger laks til sine utålmodige unger. Spækhuggere, der elegant glider gennem det rolige vand til lyden af en gletcher der kælver. Alaska er i sandhed naturelskerens og eventyrerens paradis. Dette foredrag vil tage udgangspunkt i den storslåede natur og det fantastiske dyreliv. Vi vil bl.a. besøge Alaskas nordligste punkt samt Denali Nationalpark med det imponerende bjerg Mount McKinley. Vi vil tage med vandflyver ud i ødemarken, på trekking gennem regnskov og ud at fange store kongelaks. Gennem billeder, videoklip og små anekdoter vil vi rejse rundt i Alaska fra nord til syd.
Tilbage

Guatemala - ophold hos mayafolket,

Bodil Niebuhr, Odense, tlf. 6616 3708 / 2446 3708.
Tag med på en anderledes tur til et af verdens smukkeste lande. Efter 4 måneders ophold i Guatemala må jeg fortælle andre om mine oplevelser. Jeg var indkvarteret privat, lærte spansk, boede på en kaffefarm og arbejdede som frivillig på et hospital. Der var også plads til flere spændende ture på kryds og tværs af det smukke land - en af de største oplevelser var min rejse med Doris, moderen i den familie, hvor jeg boede.
Mit foredrag sætter fokus på lokalbefolkningen og den spændende mayakultur, som stadig eksisterer.
Tilbage

Cuba under forandring,

Erik Lange, Odense, tlf. 2886 6009.
Cuba er et smukt caribisk land i en spændende udvikling. Cuba som har holdt fast i de socialistiske idealer, har bl.a. af økonomiske grunde åbnet op for turismen og tilladt en vis frihed for landets indbyggere. De unge cubanere hungrer efter udvikling. Foredraget bliver holdt med smukke billeder fra Cuba, fotograferet i 2009.
Tilbage


Frem Om arkivet med foredrag Foredragsholdere Forside Rejseudstyr Til top


"let rejseudstyr er vejen til gode oplevelser"

Arkivet med foredrag administreres af:
*   Rejsequip - udstyr til globetrottere   *
Spættevej 2, 8600 Silkeborg. Telefon 8682 6644. CVR 20014989.
*