Hoved

Vælg rygsæktype efter aktivitet og rejsemål


Hvad differentierer rygsække designet til vandring, cykeltur, løb eller dagtur.

Udvælg en rygsæk efter aktivitet og formål.
Forskelle på rygsiden

Valg af rygsækkens hovedformål


Der er næsten større forskelle på de små rygsække til dagtur end på de store rygsække. Her har vi nemlig et væld af forskellige indretninger, udformninger, bæresystemer og materialer, så det er et område, hvor man skal overveje nøje, hvordan rygsækken skal bruges. Alså om det er til indkøb, skolebrug, rejse, aktiviteter eller noget andet. De fleste vil gerne have en rygsæk, der kan det hele, men det er der ingen, der kan. Så den særligt brede og polstrede computerrygsæk og kontortaske er aldrig samtidig den smarteste som dagtursrygsæk til mountain-bike cykling i Alperne. Man skal derfor prioritere hovedformålet for tasken og vælge ud fra det. Bæresystemet er ryggraden

Ventilation på rygsækken
Flere og flere vælger idag rygsæk med en slags stativ, der holder den lidt væk fra kroppen. Dette sikrer en optimal luftcirkulation og man bliver således ikke så varm og svedig, som hvis rygsækken ligger helt ind mod ryggen. Til gengæld bliver det indre rum også en smule formet efter den buede ramme, og forekommer derfor mindre regulært end i en traditionelt formet backpacker rygsæk. Trykket i den nedre del af tasken kan i nogle modeller, alt efter rygsækkens bæresystem, ved større byrder, også føles en smule større end ved modeller, der ligger sig ind til ryggen.

Kompleksitet


Mange rygsække er komplekst sammensatte af detaljer og rygsækmaterialer, som måske endda er svært at se funktionen af. F.eks er nogle med huller i skulderstropperne og nogle med gult stof indvendig. Det kunne for nogen måske ligeså godt undværes, mens andre vil værdsætte rygsækkens evne til at ventilere brugeren i alle situationner og at tilbyde et lysstærkt indre. En alpin skirygsæk eller vandtæt cykelrygsæk kan sagtens have funktioner (f.eks regnovertræk), som andre også kunne have glæde af i en anden sammenhæng, men omvendt er en kompleks rygsæk ikke nødvendigvis ensbetydende med at den er mere brugbar, den har måske endda nogle funktioner, som er unødvendige. Diverse remme og spænder har dog som regel en funktion, som man ved en simplere taske må undvære. Vælger man noget til, vælger man ofte noget andet fra. Men er det ikke også en af livets udfordringer?

Held og lykke med dit valg!

 
 
"let rejseudstyr er vejen til gode oplevelser"
Fakta om butikken----------Links Google
Alle priser på hjemmesiden er angivet i DKK incl. moms.

*   Rejsequip - udstyr til globetrottere    *
Spættevej 2, 8600 Silkeborg. Telefon 8682 6644. CVR 20014989.

*
For bestilling: klik på bestil-linket i venstre kolonne. Derved åbner der sig en box, som ligger ovenpå varesiden.
Klik imellem de 2 vinduer, udfyld formularen og send den.

 
 
Bestil varer Bestil varer op-pil