Karneval
Asien
Afghanistan - efter Taliban
Blandt flodfolkene i Papua Ny Guinea 
Blandt stenalderfolk i Irian Jaya 
Blandt stenalderfolk og kannibaler i Indonesien.
Bondekulturen på Sri Lanka Ketchakdans Bali
Delfiner og koralrev ved det røde hav
Det indonesiske ø-hav
Det indiske subkontinent - de 4 yderpunkter
For foden af Himalaya
Følsom tilstand - Afghanistan
Gennem Østens fagre riger
Hikernes Mt. Everest.
Hjertevarme Bangladesh
I kloster i Tibet
Indien i fest og farver
Iran: Præstestyret - og befolkningen
Israel - fra kibbutz til konflikt
Kina
Klatring i Himalaya
Med penisfuderal i Ny Guinea
Mustang og Himalaya
Palmeforsker på arbejde i Papua Ny Guinea
På rejse med de afghanske oprørere
Skønheden på Verdens Tag
Sydindien og Goa 1999.
Syrien - civilisationens vugge
Tur til det gamle røgelsesland Oman
Tyrkiet bag badebyerne
Ukendt ø-rige
Yemen
Yemen - et uspoleret hjørne af verden
Se foredrag fra Europa, Afrika, Australien/Amerika, Verden
stjerneTil oversigt over foredrag.
stjerneTil oversigt over foredragsholdere.
stjerneLæs lidt om arkivet for foredragsholdere, ide og priser her.

smilAsien

Bondekulturen på Sri Lanka under udvikling.

Foredrag med flotte lysbilleder fra det centrale højland, hvor risbonden Samarasinghe lever med sin familie. Fine billeder af den lankanske natur.

Delfiner og koralrev ved røde havet.

Diasshow, samt foredrag om delfinernes intelligens og helbredende evner.
2 foredrag af Erik Lange, Odense, 6619 0409.
Tilbage

Med penisfuderal og pind i øret.

Torben Redder, København. Tlf. 38116801. Se hjemmeside.
Ekseptionelt diasshow om oplevelser der ikke bliver mange turister til dels. 3 gange malaria på Ny Guinea var en af omkostningerne ved at opsøge fjerne stammefolk, der lever det mest originale liv, der resterer på vor klode.
Tilbage

Det indiske subkontinent - de fire yderpunkter

af Kim Petersen, København, tlf.8232 1114.
En billederejse fra de uvejsomme højdedrag i Pakistans grænseområde op mod Afghanistan til de buddhistiske stammefolk i det østlige Bangladesh. Fra Nepals bjergtinder og subtropiske lavlandsområder, går turen til Indiens golde ørkner, storslåede bygningsværker og millionbyer til de puritanske sadhus.
Tilbage

Det indonesiske øhav,

begravelsesceremonier på Sulawesi, trancedans på Bali, hellige præster, Flores, Roti.
Lysbilledforedrag af Pia Poulsen, København, tlf: 32 96 26 21.
Tilbage

Klatring i Himalaya,

Bo Belvedere Christensen, København, tlf 4542 4533, hjemmeside.
1) "Jeg kan ikke komme højere" foredrag om BigE, ekspedition til Mount Everest i 2000. Den første rent danske ekspedition til Mount Everest, hvor 2 deltagere nåede toppen af verdens højeste bjerg. Foredraget ledsages af et diashow med overblænding og billeder fra 2 ekspeditioner til Mount Everest.
2) "Himalayaklatring" foredrag om klatring i Himalaya, hvad det kræver af forberedelser, undervejs og hvilke unikke oplevelser man får med sig hjem. Diashow med overblænding og billeder fra 6 Himalayaekspeditioner.
Tilbage

Skønheden på Verdens Tag - fra Indien, Nepal og Tibet

af Peter Bidstrup, Odense. Tlf. 66119062.
Er du til høje bjerge, spændende folkeslag og eksotisk natur - så tag med på en dragende rejse til Verdens Tag, hvor du, med duften af røgelse og indisk musik i baggrunden, vil få muligheden for at opleve storslåede scenarier fra Himalaya. Bl.a. Varanasi - Taj Mahal - trekking rundt om Annapurna - økoturisme - dyreofring - i 4WD tværs igennem Himalaya-bjergkæden - Dalai Lama - Potala Paladset. Undervejs vil du blive trakteret med en kop stærk bjergthé fra Himalayas pittoreske skråninger og budt på ægte indisk slik. Hjembragte effekter fremvises. (Brochure og Cd-rom tilsendes ved interesse).
Tilbage

I kloster i Tibet

af Erik Meier Carlsen, Frederiksberg, tlf. 38112201 / 20771030.
Jeg tilbragte dels med min famlie dels alene 2 måneder ved det tibetansk-buddhistiske kloster Dzogchen i Øst-Tibet. Jeg har været praktiserende buddhist i 30 år. Jeg taler om Tibet og buddhisme og viser billeder (mere end 300 fantastiske fotografier fra Tibet)
Tilbage

Indien i fest og farver

- en fotografisk pilgrimsfærd.Yadid Levy, København, tlf. 2729 4573.
Jeg har tilbragt omkring to og et halvt år i Indien som journalist og fotograf. Formålet med dette show er at oplyse og underholde, at give publikum et indblik i en anderledes kultur, som de også kan tage ved lære af. På samme tid oplever de en fotografisk rejse gennem et meget farverigt og utroligt smukt land. Publikum vil besøge Varanasi - Indiens helligste by, Taj Mahal, kamelmarked i Pushkar, Rajasthan (Kongens Land), Ladakh i Himalayas bjerge, Kerala provinsen og turen vil nå sit højdepunkt ved den største "komsammen" i historien: "Maha Kumbh Mela" i januar 2001, hvor 70 millioner mennesker i løbet af en måned samledes for at døbes i den hellige flod Ganges.
Tilbage

På rejse med de afghanske oprørere,

Dan Petersen, København, tlf. 3585 1622.
Jeg har i to år boet og rejst med den afghanske mujahideen bevægelse i de afghanske bjerge. Jeg blev smuglet over grænsen mellem Pakistan og Afghanistan og har siddet i de berømte bjerghuler mens lejren blev beskudt med missiler. Jeg blev brugt som "ekspert" af TV2 under USA's invasion af Afghanistan, og medbringer lysbilleder til foredraget.
Tilbage

Blandt stenalderfolk og kannibaler i Indonesien,

Ruwai Kesje, Risskov, tlf. 8617 4481.
Et anderledes lysbilledforedrag fra rejser til forskellige egne af dette kæmpemæssige ørige.Orang Utaner i Sumatra, verdens ældste nulevende landreptiler, Komodavaranerne og deltaget i dramatiske ceremonier på Bali og Sulawesi. Har været på hvalfangst i små selvbyggede bambusflåder, på en lille ø, det eneste sted i verden, hvor disse fangster stadig forekommer. Har deltaget i hemmelige ceremonier og stammekrige på Irian Jaya. Vi har, som nogle af de første hvide, været på kængurujagt og besøgt kannibalstammer, der lever afsondret i verdens mest uvenlige tropiske regnskovshelvede, som af frygt for skovens onde ånder bygger deres hytter højt oppe i træerne. ( Foredraget varer 5 kvarter. Brochure eller CD kan rekvireres)
Tilbage

Følsom tilstand,

Michael Lindblad, Hasle, tlf. 5696 9707.
Handlingen er henlagt til Afghanistan, hvor jeg tilbragte 3 år sammen med Mujahidin. (den afghanske modstandsbevægelse)under den sovjetrussiske okkupation. Og levede tæt og inderligt sammen med den lokale befolkning; delte deres sorger og glæder i en ubeskrivelig brutal, kynisk, og surrealistisk hverdag, hvor døden var en "trofast" allestedsnærværende følgesvend.I løbet af de 3 år jeg tilbragte i Afghanistan, var jeg sammen med både moderate (royalister) og fundementalistiske Mujahidin kampgrupper(støttet af Iran) for at få en grundigere politisk indsigt i forholdene. Såvidt jeg er underrettet, er jeg den eneste danske der har kæmpet med våben i hånd sammen med Mujahidin guerillaen imod den russiske besættelsesmagt! Forfatteren Carsten Jensen blev udsendt som journalist for at skrive historier til pressen om mine oplevelser og situationen i Afghanistan.
Foredraget berører emner som: krig, religion, (Islam)kultur, fortid, nutid, fremtid i Afg., Islam contra den vestlige verden, budskabet bag angrebet på New York, næste angreb på den vestlige verden?, terror generelt og hvorfor, terrorismens væsen, metode og konsekvenser m.m. Der bliver vist et dias-show på 160 billeder af høj kvalitet under foredraget.
Et foredrag varer 60 min. og koster kr. 3.000,-
Tilbage

Yemen - et uspoleret hjørne af verden.


Ingen steder har de middelalderlige islamiske livsformer holdt sig så godt som i Yemens befæstede byer. Maleriske basarer, storslåede wadi´er, stejle bjerglandskaber, hvor landsbyerne synes at vokse ud af bjergsiderne og en hovedstad, der er som taget ud af 1001-nats eventyr.

Tur til det gamle røgelsesland - Oman.


Et velordnet og velstyret land med en fantastisk udstråling og en befolkning med baggrund som beduiner og stammefolk. Beretning fra et land hvor kriminalitet er et ukendt begreb og hvor en stolt men imødekommende befolkning lever i historiens vingesus i en eksotisk blanding af gammelt og nyt.
2 foredrag af Kirsten Günther Holm, Hjortshøj. Tlf. 8699 9399.
Tilbage

Hikernes Mt. Everest.

Thomas Mølgaard, Sindal. Tlf. 9847 5009. Se evt. hjemmeside.
4300 km fra Mexico til Canada af Pacific Crest Trail. En humoristisk og lærerig beretning om en 5 1/2 måneders tour de force om mødet med ørken, bjerge, snestorme, bjørne, dræberbier, klapperslanger frysetørret mad og menneskelige begrænsninger og et indblik i backcountry America.
Tilbage

2 foredrag af Helle Munk, København, tlf. 2074 4947. Se hjemmeside.

Hjertevarme Bangladesh,


Helle Munk giver her et enestående indblik i, hvordan det som dansk kvinde midt i fyrrerne er, at arbejde og leve i et underudviklet land som Bangladesh. Det er paradoksernes land, hvor det at være hvid og fra Vesten automatisk betyder høj status og privilegier. Foruden de smukke billeder, krydres foredraget med historiske, kulturelle og samfundsmæssige facts om landet.

Gennem Østens fagre riger,


Tag med på en fantastisk tur med den transsibiriske jernbane og rejs med videre på rundtur i det fascinerende Østen sammen med Helle Munk, når hun viser billeder og beskriver sine oplevelser fra Kina, Hong Kong, Thailand, Malaysia, Singapore, Bali, Filippinerne, Nepal og Indien.
Tilbage
Om arkivet med foredrag Foredragsholdere Forside Rejseudstyr


"let rejseudstyr er vejen til gode oplevelser"

Arkivet med foredrag administreres af:
*   Rejsequip - udstyr til globetrottere   *
Spættevej 2, 8600 Silkeborg. Telefon 8682 6644. CVR 20014989.
*