Karneval
Europa.
23 dage med hundeslæde på Grønland
100 dage til fods fra Viborg til Rom
Bretagne - et anderledes Frankrig
Dagen og vejen - pilgrimsruten til Santiago de Compostella
D-dag, 60-året for Invasionen Udsigt
Frankrig/Normandiet 2005.
Hvor verden sprækker
I Leif den Lykkeliges kølvand
I pilgrimmenes fodspor
Irland - et fascinerede land og folk i Europas vestlige udkant.
Irland rundt på cykel
Island. I Sleipnirs fodspor.
Italien - Toscano/Venedig 2006.
Nord om Grønland i Kajak
Nordvestpassagen
Pilgrimsfærd i fortid og nutid
På røven over indlandsisen.
Skotland
Skotland - vort gæstfrie naboland vesten for Nordsøen.
Slædepatruljen Sirius
Trådene samles i Bayeux
To hjul og en rugbrødsmotor. Fra Strib til Istanbul
Tour de France med Impressionisterne
Under sejl mod verdens top
Vestgrønland
Østeuropa til fods - fra Tallinn til Istanbul
Årets gang ved Slædepatruljen Sirius 
Se foredrag fra Asien, Afrika, Australien/Amerika, Verden
StjerneTil oversigt over foredrag.
StjerneTil oversigt over foredragsholdere.
StjerneLæs lidt om arkivet for foredragsholdere, ide og priser her.

SmilEuropa

Pilgrimsfærd i fortid og nutid

af Eva Michaelsen, Alken, Skanderborg, tlf. 8657 7800 - mobil 2714 2165.
En fodrejse i ord og billeder ad den 800 km. lange pilgrimsrute i det nordlige Spanien til Santiago de Compostela ved den galiciske vestkyst. En rejse, der har sat mange spor i form af kirker, klostre og kulturminder undervejs. Mødet med det mest basale i tilværelsen, med spændende mennesker undervejs, krydret med langsomheden, tiden til at reflektere og mødet med sig selv og egne grænser, gør rejsen til en oplevelse for livet.
Tilbage

I pilgrimmenes fodspor

af Erik Juul Pedersen, Roskilde, tlf. 4637 3602.
Et lysbilledforedrag om en 2 måneder, og 800 km. lang vandring ad pilgrimsruten "El Camino". Fra den franske del af Pyrenæerne, tværs over Nordspanien til Santiago de Compostela. I næsten 1000 år har pilgrimme i milliontal gået denne tur, og i disse år har caminoen fået en renæssance, hvor mennesker fra hele verden kommer for at vandre ad denne ældgamle sti. Jeg fortæller om den historisk/religiøse baggrund for ruten og om tanker og oplevelser undervejs. Caminoen er et eventyr, der er blandet af mødet med mennesker, natur og kulturminder, og en mulighed for at "stå af ræset" for en tid og reflektere over sit liv, eller simpelthen bare nyde glæden ved at vandre i den smukke og afvekslende natur. Foredraget er ledsaget af mange smukke lysbilleder fra caminoens skiftende landskaber: fra himmelstræbende bjerge over Mesetaens flade sletter og til Galiciens frodige grønne landskaber. 
Tilbage

100 dage til fods fra Viborg til Rom

af Vagn Dalgaard, Silkeborg, tlf. 8682 5990.
I et foredrag illustreret med 150 lysbilleder tages tilhørerne med på en 2 timers fortælletur ned gennem Jylland, Tyskland, Schweiz og Italien og frem til Rom. Vi går i pilgrimmenes og de dannelsesrejsendes fodspor til Rom.
Tilbage

23 dage med hundeslæde fra Øst- til Vestgrønland,

af Anders Stenbakken, Tasiilaq, Tlf: 00299981272.
Som deltager på en ekspedition fra østkystens dybe sne til bræfaldet ved Kangerlussuaq beskriver foredragsholderen her i ord og billeder den daglige rytme for 10 personer, 33 hunde og 4 slæder. Oplev det barske Grønlandske natur og livet med hundene, der må passes ind efter de skiftende forhold på turen over indlandsisen. 
Tilbage

Slædepatruljen SIRIUS,

Jesper Melin Petersen, Odense, tlf. 23715811.
Rejs med på hundeslæde gennem verdens mest øde egne. I 1½-2 timer fortæller Jesper om hans oplevelser, drømmen, hundene og kammeraskabet. Kombineret dias/musik og talk show.
Tilbage

Årets gang ved Slædepatruljen Sirius,

af Karl-Jørgen Dyrvig Jensen, Vejle, tlf.: 2845 4934/7583 3391. Foredraget byder på en gennemgang af, hvordan året former sig for de 12 mand, der gør tjeneste ved Sirius patruljen - med billeder fra Danebrog, depotudlægning, slæderejserne, dyrelivet i nordøst Grønland og - selvfølgeligt - vapperne. Lysbilled foredraget varer ca. 1 time og 45 min.
Tilbage

På røven over indlandsisen,

Lasse Seiverts, Michael Ertmann, René Sand, København, tlf. 3811 5563.
Ekspedition der fulgte i modsat retning af Fritjoff Nansens rute fra 1888. Turen startede i Nuuk på Grøndlands vestkyst og sluttede 650 km senere i Isotoq på østkysten.
Tilbage

I Leif den Lykkeliges kølvand,

Erik Larsen, Torup, Hundested, tel 4793 0444.
Handler om et 3 mdr. langt togt i et vikingeskib op langs Grønlands vestkyst og videre over til Canada. Vikingernes opdagelse af Amerika, ísbjørne, hvaler, sejlads i arktiske farvande i åben båd.
Tilbage

To hjul og en rugbrødsmotor. Fra Strib til Istanbul,

Gunnar Jensen, Middelfart, tlf. 4055 6913.
Som afslutning på et langt arbejdsliv valgte jeg den forsommer, hvor jeg blev 65 at cykle fra Strib til Istanbul - en tur på 3628km, som bød på smukke møder med natur og mennesker, på hjælp fra mennesker og skytsengle, når det kneb - og på det at møde sig selv. Foredraget ledsages af en lysbilledserie og varer en time og 45 minutter.
Tilbage

Østeuropa til fods - fra Tallinn til Istanbul,

Thomas Nielsen, Bunkeflostrand, Sverige.
Biolog og naturvejleder Thomas Nielsen tog i 2006 et års orlov fra sit arbejde som biolog og naturvejleder, for at vandre fra Tallinn i Estland til Istanbul i Tyrkiet. Målet var med papir og pen at skildre livet efter jerntæppets fald i ni østlande på tærsklen til EU-medlemskab. Det blev en dogmetur på 2900 kilometer til fods og 2000 kilometer med tog, traktor, hestevogn og andet.
Bestil et anderledes foredrag om de mere ubeskrevne, østlige egne af Europa. En fortælling om mærkelige møder med mennesker og fantastisk natur på en vanvittig vandring.
Tilbage

2 foredrag af Poul-Erik Uttrup, Fjerritslev, tlf. 9821 1717. Sehjemmeside.

1/ Irland - et fascinerede land og folk i Europas vestlige udkant.


2/ Skotland - vort gæstfrie naboland vesten for Nordsøen.


Begge foredrag er om den historisk, politiske og økonomiske udvikling i de 2 lande. Foredragene kan suppleres med projektorshow med billeder.
Tilbage

Skotland,

Mogens Termansen, Sæby, tlf. 9846 4110.
Baseret på efterhånden 50 måneders sommerophold i Skotland, fortæller jeg om oplevelser fra såvel min lystsejlads i landet, som om oplevelser fra køreture i Skotland. Jeg omtaler den skotske historie, fortæller om naturen og dens dyreliv, om whisky og fra Edinburgh Military Tattoo.
Tilbage
Frem Om arkivet med foredrag Foredragsholdere Forside Rejseudstyr Til top


"let rejseudstyr er vejen til gode oplevelser"

Arkivet med foredrag administreres af:
*   Rejsequip - udstyr til globetrottere   *
Spættevej 2, 8600 Silkeborg. Telefon 8682 6644. CVR 20014989.
*