Hoved

LOGANBRØD.


Opskrifter på logan og bannockbrød.

SLoganbrød-sultne skiløbere Loganbrød er en brødtype der blev opfundet i 60´erne af en gruppe bjergbestigere på Bjerget Mount Logan i Alaska. Det er kompakt og næsten fri for vand, hvilket skærer ned på vægten i forhold til almindeligt brød. Samtidig kan det holde sig rigtig længe; 1- 2 måneder normalt ved stuetemperatur.
Det smager som  en blanding af frugtkage, knækbrød og mors hjemmebagte (beskrevet af en  dedikeret fan), og kan spises uden noget eller måske med smør, flødeost eller nutella på.
Bannock brød er en mere let brødtype, der bages efter behov på turen.


OPSKRIFT 1 (fra det norske blad Breposten)
 
  • 1 ½ kg groft grahamsmel
  • 500 g. fint hvedemel
  • 500 g. semuljegryn eller bulgur(skal evt. udblødes i vand ½ times tid)
  • ½ kg rugmel
  • 2 ss. salt
  • 250 g. hakkede hasselnødder og/ell. mandler
  • 250 g. tørrede rosiner og/ell. abrikoser
  • 300 g. smeltet smør eller margarine
  • 200 g. sirup
  • 250 g. sukker
  • 1 l. sødmælk
De tørre ingredienser blandes godt.
De fire nederste varmes op i en gryde, til blandingen er lunken og smeltet, og de tørre hældes i og blandes.
Den meget seje dej deles og presses ned i rugbrødsforme eller en bradepande.
En dejtykkelse på ca. 2 cm giver et tørt og hårdt brød.
Brødet bages i ovnen ved 180 ° i mindst 1 time. Ved en dejtykkelse på 3-6 cm skal brødet bage ca. 1½ time. Læg evt. alufolie over den sidste ½ time for at undgå sort skorpe.

Opskriften giver ca. 4700 g brød med 15000 Kcal. -  nok til 20 - 30 måltider.
Energimæssig fordeling:
Fedt 460 g., 9.7%
Kulhydrat 2365 g., 49.8 %
Protein 335 g., 7,1 %
Væske mm. 1590 g. 33,5 %

~ ~ ~ - - - - ~- - - - ~       ~ - - - - ~- - - - ~      ~- - - - ~- - - - ~ ~ ~
OPSKRIFT 2 (gengivet af Svenn Owe Haugland)
 
  • 2 - 3 kopper honning og syltetøj
  • 4 æg
  • 2 kopper vegetabilsk olie
  • 1 kop smeltet smør eller margarine
  • 10 - 15 kopper mel (alle kombinationer af fint og groft)
  • Tørret frugt
  • Nødder
  • 2 kopper brunt sukker
  • 2 ss. salt
  • 3 kopper mælk
Bland de flydende ingredienser og bland derpå de tørre i.
Bland mere flydende/ efter behov til dejen er tyk, sej og hænger godt sammen.
Form brødet til klumper på ca. 6x6x35 cm og tør brødene i ovnen 1-2 timer ved 60 - 80°. Brødene er færdige når alt væske er tørret bort, hvilket kan checkes med et kødspyd. Når det kommer rent ud er brødet færdigt.

Opskriften giver ca. 2000 g. brød.

~ ~ ~ - - - - ~- - - - ~       ~ - - - - ~- - - - ~      ~- - - - ~- - - - ~ ~ ~

Bannock brød OPSKRIFT 3 - Bannock Brød til Trangia pande (venligt formidlet til os af Anders Rasmussen, Silkeborg)

Frisk brød er en mangel vare på tur, men her er der masser af muligheder, og en favorit er Bannock brød, som kan bages på medbragt kogegrej, og ikke giver unødig vægt i bagagen.
For at lave frisk brød til 2 personer kræves der egentlig kun få ingredienser:
  • 2 kopper mel
  • 1 tsk bagepulver
  • En knivspids salt.
Alt sammen kan blandes i en pose og tages med. Det kræver kun, at man tilsætter vand og lidt olie på panden.
Dejen skal være ret klæg og nem at trykke ud af posen og direkte på en kold pande med olien. Dejen trykkes meget flad, og bages ved svag varme. Kan vendes et par gange til den er gylden. Den "kedelige" dej kan også piftes op med lidt ekstra, feks. en spiseskefuld tørmælk og tørret tomat eller spinat, min favorit er hvidløg og timian.
~ ~ ~ - - - - ~- - - - ~       ~ - - - - ~- - - - ~      ~- - - - ~- - - - ~ ~ ~

God fornøjelse med bagningen.


 
 
"let rejseudstyr er vejen til gode oplevelser"
Fakta om butikken----------Links Google
Alle priser på hjemmesiden er angivet i DKK incl. moms.

*   Rejsequip - udstyr til globetrottere    *
Spættevej 2, 8600 Silkeborg. Telefon 8682 6644. CVR 20014989.

*
For bestilling: klik på bestil-linket i venstre kolonne. Derved åbner der sig en box, som ligger ovenpå varesiden.
Klik imellem de 2 vinduer, udfyld formularen og send den.

 
 
Bestil varer Bestil varer op-pil