Hoved

Luftunderlag og madrasser

- Hvad er forskellen?

Selvoppustelige underlag, skumunderlag og luftmadrasser. Også teltstole og feltstole.

Hvad er forskel på et selvoppusteligt liggeunderlag og en kuldeisolerende luftmadras?


Selvoppusteligt liggeunderlag byttet ud med luftmadras Stjerneunderlag med luft Til overnatning udenfor hjemmet har soveunderlag som gængse selvoppustelige liggeunderlag, de nyere tekniske luftmadrasser eller en sammenklappelig feltseng hver især deres fordele og ulemper.

Et liggeunderlag til isolering


Et normalt liggeunderlag i EVA-skum er lavteknologisk, og i den ypperste form, nærmest et underlag for livet. Z-lite liggeunderlagene og alu-liggemmadrasser er forgreninger af disse, med anderledes vægt- pakke- og/eller isoleringsevne.
For mange mennesker er disse dog for hårde at ligge på, og så man skal over i et oppusteligt skumunderlag eller luftmadras.

De selvoppustelige liggeunderlag er madrasser med skum og luft


Et selvoppusteligt liggeunderlag er noget af et komfortboost i forhold til et skumunderlag. Pga. skumkernen yder underlaget en relativt god isoleringsevne som en slags selvoppustelig luftmadras, men fylder og vejer dermed også mere. De er jo til dels selvoppustelige pga. hjælp fra skummet, så derfor skal der kun blæses begrænset i underlaget, før det er klar til natten. De selvoppustelige liggeunderlag varierer meget i pris efter teknisk udførelse - Se vores udvalg af liggeunderlag.

Den komfortable luftmadras


Opfindelsen af luftmadrasser med isolerende egenskaber er den vej stemningen går i disse år, for luftmadrassernes vægt er kommet ned, og har overhalet de selvoppustelige underlag. Teknologisk set er de ret avancerede, når de skal kuldeisolere, og prisen stiger ofte med den tekniske udførelse. Samtidig skal de jo pustes op, hvilket også er en parameter, da en traditionel luftmadras ikke er selvoppustelig. De kan blæses op med munden, med eget pumpesystem eller med tilpasset pumpe - alt efter model. Komfortmæssigt er det til gengæld i top, og især en teknisk luftmadras med tværgående kamre ligger højt på bekvemmeligheds skalaen. En luftmadras er normalt nem og hurtig at pakke sammen.

Feltseng - en løsning der hæver dig op.


Endelig er det muligt at medbringe en sammenklappelig feltseng. Nogle feltsenge er kommet betydeligt ned i størrelse, og er gode for de, der ikke gider ligge lige på jorden. En feltseng er således et godt værn mod kryb og insekter.

Hvad er det bedste valg? - Jamen vil du ligge godt, skal du nok vælge luftmadrassen eller en af de tykkere selvoppustelige liggemadrasser. Gider du ikke at risikere punkteringer eller gerne vil spare på udgiften, er skumunderlaget nok den bedste løsning. Og ellers må vi nok lade det være op til den individuelle bedømmelse... :-)

Se rejsepuder Se også rejsepuder, rygpuder, hovedpuder og andre puder, selvoppustelig luftmadras

Tilbehør til luftmadrasser og soveunderlag.


Trekker Chair
Feltstol Se andre former for tur- og feltstole

 
 
"let rejseudstyr er vejen til gode oplevelser"
Fakta om butikken----------Links Google
Alle priser på hjemmesiden er angivet i DKK incl. moms.

*   Rejsequip - udstyr til globetrottere    *
Spættevej 2, 8600 Silkeborg. Telefon 8682 6644. CVR 20014989.

*
For bestilling: klik på bestil-linket i venstre kolonne. Derved åbner der sig en box, som ligger ovenpå varesiden.
Klik imellem de 2 vinduer, udfyld formularen og send den.

 
 
Bestil varer Bestil varer op-pil